Kuharski kanconijer 3 : gurmanska sjećanja Mediterana / Veljko Barbieri ; svu hranu skuhao i snimio autor
Autor
Barbieri, Veljko, književnik
Izdanje
[2. izd.]
Nakladnik
Zagreb : Profil International, 2005
Materijalni opis
352 str. : ilustr. ; 26 cm
Predmetna odrednica
Anotacija
Veljko Barbieri (1950.), književnik i kulinarski ekspert, objavljuje treći dio Kuharskog kanconijera, knjige koja kudikamo sretnije uvodi u praksu kuhanja domaćih (mediteranskih) jela, jer ne pruža samo suhoparno iščitavanje recepata, već i priču, iznosi spasenje tradicije zdravog i pravog blagovanja, odnosno piščevo doživljavanje domaće kuhinje u djetinjstvu u Makarskoj. Tada je naučio jesti a kasnije i kuhati. Stoga će književno uvođenje u svako od preporučenih jela biti i dio kuharske strasti i teka. Knjigu je sam pisac ilustrirao vlastitim fotografskim umijećem, a posebno je opisao i mirise što će se pojaviti kada se prione sladokusnoj pripravi jela iz nesvakidašnje riznice kulinarskih recepata. (DV)
Jezik
hrvatski
Standardni broj
ISBN 953-12-0041-6
Građa
Knjigaknjiga

BARBIERI, Veljko, književnik
Kuharski kanconijer 3 : gurmanska sjećanja Mediterana / Veljko Barbieri ; svu hranu skuhao i snimio autor. - [2. izd.]. - Zagreb : Profil International, 2005. - 352 str. : ilustr. ; 26 cm
ISBN 953-12-0041-6


Katalog
  • O katalogu
  • Upute
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2020. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.