Bijeli tartufi zimi : roman / N. M. Kelby ; prevela s engleskoga Petra Matić
Autor
Kelby, Nicole M.
Ostali autori
Matić, Petra [prevoditeljica]
Nakladnik
Zagreb : Lumen izdavaštvo, 2012
Materijalni opis
343 str. ; 23 cm
Napomena
Prijevod djela: White truffles in winter.
Anotacija
Iskustvo restoranskog objedovanja kakvo danas poznajemo dugujemo prvom francuskom chefu Augustu Escoffieru, ljubavniku slavne Sare Bernhardt, autoru prvih kulinarskih knjiga i "ocu konzervirane rajčice". Svu svoju strast Escoffier je pretakao u kulinarske bravure, od kojih mnoge nose imena znamenitih ljudi za koje ih je spravljao. Roman započinje samim krajem Escoffierova života, u vrijeme kada piše memoare u kojima svjedoči o burnim vremenima kuharskog služenja u Francusko-pruskom ratu te radu u mondenim pariškim i londonskim restoranima, gdje je uživao povjerenje kraljeva i svjetskih vođa.
Jezik
hrvatski
Standardni broj
ISBN 978-953-7829-68-1 (meki uvez)
 
ISBN 978-953-7829-69-8 (tvrdi uvez)
Građa
Knjigaknjiga
Katalog
  • O katalogu
  • Upute
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2020. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.